Jaarbeurs ICT-beurzen

Een herkenbare uitstraling en een moderne identiteit

De vraag

Naar aanleiding van verandering in de markt en verandering in interesses van de bezoekers, heeft Jaarbeurs besloten twee ‘oude’ beurzen te vervangen door Data & Cloud Expo. Data & Cloud Expo vormt een nieuwe beurscombinatie met Infosecruity.nl. Om dit nieuwe event te kunnen lanceren is een moderne, frisse en zakelijke huisstijl nodig die ondersteunend is aan het concept. Daarnaast heeft de vakbeurs Infosecurity.nl een doorontwikkeling van de huisstijl nodig.

De uitwerking

De huisstijl van de ICT beurzen bestaat uit een logo en een bijbehorend beursbeeld. Beurzen moeten herkenbaar zijn met alleen hun logo en de beide beurzen moeten ook goed samen gecommuniceerd kunnen worden.
Voor het logo is een aantal varianten ontworpen, en uiteindelijk is gekozen voor blauw en zwarte kleurstellingen, en elementen gebaseerd op cirkels en verbindingen.

Het beursbeeld versterkt de boodschap van de beurs: datastromen, plaatsonafhankelijk gebruikt en ergens op de wereld opgeslagen.
Het beursbeeld van de Infosecurity beurs laat het menselijke aspect van veiligheid zien, aangereikt door een hand.

Het resultaat

De nieuwe logo’s en beursbeelden verwoorden de boodschap van de beurs, en zijn heel herkenbaar. Ze zijn alleen en samen goed toepasbaar in de verschillende communicatie uitingen; van beursplattegronden en batches tot e-mail headers, banners en beursbanieren. Ze laten zien dat de Jaarbeurs weet wat er speelt, en staat voor beurzen die de huidige en toekomstige marktsituatie ondersteunen.

  • 3D Visualisatie
  • Concept
  • Ontwerp
Jaarbeurs Infosecurity Data & Cloud programma
Jaarbeurs Infosecurity Data & Cloud relatiekaart
Infosecurity Data & Cloud Computable Café